ממנהלת שיווק למגשרת משפחתית: סיפורה של גילי בן ארי

המסע המקצועי של גילי התחיל באולמות בית המשפט לענייני משפחה. כסטאז'רית צעירה בבית דין לענייני משפחה, ראתה שוב ושוב משפחות מתפרקות מול עיניה. "זה לא סתם שקוראים לזה דיני נפשות" היא מספרת. אבל החיים הובילו אותה לכיוון שונה לגמרי – לעולם העסקים והשיווק, שם בנתה קריירה מרשימה של כמעט 20 שנה.

לקראת גיל 44, כשרוב האנשים כבר מתבססים במסלול הקריירה שלהם, גילי עשתה את אחד הצעדים האמיצים ביותר – החליטה לעזוב את עולם השיווק ולחזור למקורות, הפעם כמגשרת משפחתית עצמאית. היא הצליחה להפוך את הרקע המשפטי שזנחה, את שנות השיווק הארוכות, ואפילו את תהליך הגירושין האישי שחוותה – לנכסים בקריירה החדשה שלה כמגשרת. 

ספרי לנו על הקריירה הקודמת שלך – באיזה חברות עבדת?

עבדתי במשרדי פרסום מובילים כמו פוגל-אוגילבי, ואז עברתי לצד של הלקוח. ניהלתי מותגים באסם-נסטלה, שם הייתי אחראית על דגני הבוקר של נסטלה – מותגי פרימיום כמו פיטנס. אחר כך ניהלתי את השיווק של מותג מישלן בארץ, שזה היה תפקיד חדש לגמרי – הקמתי את כל מערך השיווק מאפס. בתפקיד האחרון ניהלתי את השיווק בחברת איטונג. תמיד עבדתי בחברות ברמה גבוהה המשווקות מוצרי פרימיום, מה שאני קוראת 'ההייטק של הלואו-טק'. אלו חברות עם סביבת עבודה מפנקת, חלקן עם תקציבים גדולים והאתגרים המקצועיים משמעותיים. עבדתי מול משרדי פרסום גדולים, ניהלתי תקציבי ענק, פיתחתי והשקתי מוצרים חדשים והייתי אחראית על קמפיינים מורכבים. זה היה עולם מרתק ומאתגר, אבל בשלב מסוים הרגשתי שאני צריכה משהו אחר.

את מגיעה עם רקע עשיר בשיווק ופרסום. מה גרם לך להחליט לעזוב קריירה מבוססת ולצאת לדרך חדשה?

הרגשתי שאני מתבשלת לשינוי מקצועי. הייתי בעולם השיווק והפרסום כמעט שני עשורים, והתפקיד הבא היה לכיוון סמנכ"לות שיווק. אבל משהו כבר לא הרגיש שלם. העולם הדיגיטלי השתלט על השיווק – רימרקטינג, מדידה, דאטה – ולזה פחות התחברתי. רציתי משהו יותר משמעותי, יותר אנושי. דרך החוויה האישית שלי בגירושין, פתאום הבנתי שיש לי ייעוד אחר.

איך התגבשה ההחלטה להיות דווקא מגשרת משפחתית?

זו הייתה ממש הארה. בתור מי שעברה תהליך גירושין בעצמה (באמצעות הליך גישור) וגם הייתה סטאז'רית בבית משפט לענייני משפחה, ראיתי איך משפחות מתפרקות מול העיניים. פתאום הבנתי שאני יכולה להשתמש בניסיון האישי והמקצועי שלי כדי לעזור לאנשים לעבור את התהליך הזה בצורה טובה יותר. זה הרגיש כמו שליחות אמיתית.

ספרי לי על תהליך המעבר – איך מתחילים שינוי כזה דרמטי?

קודם כל, היה לי בסיס – אני עורכת דין במקצועי וגם עברתי קורס גישור לפני שנים. אבל זה לא מספיק. הלכתי ללמוד קורס גישור משפחתי, עשיתי פרקטיקום, והתחברתי למרכזי גישור שונים ברחבי הארץ. במקביל, התחלתי לבנות את התשתית העסקית – הקמתי אתר, התחברתי לקבוצות נטוורקינג, קיבלתי ייעוץ עסקי במעוף ועברתי קורס בעמותת יוזמות עתיד (משכירה לעצמאית), במקביל התחלתי לבנות את המוניטין שלי בתחום.

מה היו החששות הגדולים ביותר במעבר לעצמאות?

הפחד הגדול ביותר היה כלכלי. כאמא לשלושה ילדים מיד לאחר גירושין, לעזוב משכורת קבועה זה צעד מפחיד. אבל הייתי מוכנה – היו לי חסכונות והכנתי את עצמי כלכלית. מעבר לזה, היה חשש איך אבנה את עצמי מחדש בתחום אחר. אבל האמונה בדרך ובעצמי הייתה חזקה מהפחד.

מה מאפיין אותך כמגשרת?

יש לי מה שאני קוראת לו 'ארגז כלים ענק' – הרקע המשפטי נותן לי הבנה מעמיקה של ההיבטים החוקיים, הניסיון בשיווק לימד אותי משא ומתן וניהול מערכות יחסים מורכבות והחוויה האישית נתנה לי אמפתיה והבנה עמוקה של התהליך וגם ידיעה באופן אישי שהתקופה הזו מהווה מעין "סיר לחץ" לזוגות שנפרדים ולכן הרצון הוא ליצור הליך קליל וקצר באופן יחסי מבלי לוותר על היסודיות שבהליך. אני גם מאוד מאמינה בחשיבותו של הסכם ברור, הכולל סעיפים שאינם נתונים לפרשנות ומפורט, אשר מונע עד כמה שניתן מחלוקות פוטנציאליות עתידיות. אני מעלה סוגיות שבני הזוג לא חשבו עליהן מראש ושכדאי לתת עליהן את הדעת בהסכמות משותפות שיעוגנו בהסכם.

איך נראה יום טיפוסי בחיי מגשרת משפחתית?

אני עובדת במודל היברידי – יש לי קליניקה בבית, אני מקבלת במשרד בתל אביב, ולפעמים גם בזום. אני מלווה זוגות שנפרדים בהליכי גישור בכובעי כמגשרת, ובכובעי כעו"ד אני כותבת הסכמים (הסכמי גירושין, ממון, חיים משותפים), נותנת ייעוץ משפטי וגם עורכת צוואות ויפוי כוח מתמשך. כמגשרת אני עובדת בשיתוף פעולה עם מרכזי גישור שונים, שם אני מגשרת ב – CO בהליכים מגוונים: גישורי משפחה, גישורי תביעות קטנות, סכסוכים בין שכנים וכו'. מה שיפה הוא שבגישור כל מקרה הוא עולם ומלואו וצריך להתאים את הגישה ומבנה ההליך לכל זוג או לצדדים שנמצאים בסכסוך.

מה את אוהבת במיוחד בעבודה שלך?

אני מרגישה שאני עושה משהו משמעותי ויש בי תשוקה רבה לעשייה החשובה הזו. כשאני מצליחה לעזור לזוג לעבור תהליך גירושין בצורה מכבדת ומקצועית, כשאני רואה שהם מצליחים לשמור על תקשורת טובה למען הילדים (וגם למענם) – זה נותן סיפוק עצום. אני גם מרגישה שאני מצילה אנשים מהליכים משפטיים מתישים ויקרים. 

חוץ מזה העבודה הן כמגשרת והן כעו"ד מאוד מגוונת, גם בעשייה היומיומית וגם בהיכרות עם מגוון רחב של לקוחות, יחידים וזוגות, ואני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים.

מה היית אומרת למי שרוצה לצאת לעצמאות בגיל מבוגר יחסית?

קודם כל צריך סבלנות. הרבה סבלנות. לוקח זמן לבנות עסק. חשוב שיהיה גב כלכלי או חסכונות שיאפשרו לך לעבור את התקופה הראשונה. צריך גם להיות מוכנים להשקיע בלמידה מתמדת ובבניית קשרים מקצועיים. והכי חשוב – צריך להאמין במה שאתה עושה.

איך את רואה את העתיד שלך?

אני חולמת להקים מרכז גישור הוליסטי אחר, שייתן מענה כולל לכל ההיבטים של הליך הגירושין. אני רוצה להמשיך לעזור לכמה שיותר אנשים לעבור את התהליך הזה בצורה מיטבית. יש לי עוד הרבה רעיונות לפיתוח והרחבה של העסק.

טיפ אחרון למי שחולם על שינוי קריירה?

אל תפחדו לחלום בגדול, אבל תתכננו בחכמה. תעשו את הצעדים הנכונים – תלמדו, תתמקצעו, תבנו תשתית, תקבלו עזרה בדרך, כדאי להבין את המשמעויות של מעבר משכירה לעצמאית מבעוד מועד ואל תשכחו שניסיון החיים שצברתם הוא נכס – תחשבו איך אפשר להשתמש בו בקריירה החדשה.

מה אפשר ללמוד מהסיפור של גילי?

בדרך חזרה הביתה מהשיחה עם גילי חשבתי על מה עזר לה בדרך –  החל מהרגע שבו הבינה מה היא באמת רוצה לעשות, ועד לצעדים המעשיים שעזרו לה להפוך את החלום למציאות, הנה כמה מהם:

זיהוי הייעוד דרך עיני אחרים:

לעתים אנשים מסביבנו רואים את הפוטנציאל שלנו לפני שאנחנו מזהים אותו בעצמנו. אצל גילי, האנשים סביבה זיהו את התאמתה לתפקיד מגשרת עוד לפני שהיא עצמה החליטה על המעבר המקצועי. זו תזכורת לכך שדווקא היכולות שבאות לנו בטבעיות, שאנחנו לוקחים כמובנות מאליהן, הן לעתים קרובות הכישורים החזקים ביותר שלנו. 

השימוש בכישורים רוחביים:

הניסיון המקצועי שצברנו לעולם אינו מבוזבז – הוא יכול לשמש אותנו גם בתחום חדש לגמרי. גילי הצליחה למנף את כישורי המשא ומתן, התקשורת הבינאישית המעולה שלה, עובדת היותה עורכת דין והרקע העשיר בשיווק לטובת עבודתה כמגשרת. כל ניסיון מקצועי מעניק לנו כלים שיכולים לשרת אותנו גם בתפקידים שנראים רחוקים לחלוטין מהתחום המקורי.

אומץ לעשות:

מעבר קריירה בגיל מבוגר יחסית דורש אומץ – לעזוב משרה בכירה עם משכורת טובה ולהתחיל מחדש, בטח כשיש מחויבויות משפחתיות. אצל גילי, האומץ התבטא בהחלטה לוותר על קידום לתפקיד המקצועי הבא בעולם השיווק כסמנכ"לית שיווק ולצאת למסע חדש של הגשמה עצמית. לפעמים דווקא הפחד והחששות מסמנים שאנחנו בכיוון הנכון – הם מראים שאנחנו יוצאים מאזור הנוחות שלנו לעבר משהו משמעותי יותר.

אורך רוח: 

בניית קריירה שנייה דורשת נשימה ארוכה והבנה שזה תהליך שלוקח זמן. צריך לדעת להתמודד עם אי הוודאות של ההתחלה, ובמקביל לבנות יעדים ותכניות – גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. חלק חשוב מזה הוא לפתח חזון ברור למקום שאליו רוצים להגיע, כמו שגילי עשתה, ויחד עם זאת לשמור על גמישות ופתיחות להזדמנויות. 

יותר מהכל, סיפורה של גילי הוא השראה לכך שלפעמים הדרך הארוכה היא הדרך הנכונה. הדרך הארוכה שעברה – מעולם המשפט, דרך קריירה בשיווק, ועד לחוויה האישית של גירושין – העניקה לה את הכלים והתובנות הדרושים לה היום כמגשרת. בזכות האומץ להקשיב לקול הפנימי ולפעול על פיו, היא הצליחה להפוך את כל הניסיון והידע שצברה לקריירה חדשה שמהווה עבורה שליחות של ממש.

התרשמתם מהסיפור של גילי?
מוזמנים להכיר אותה ולשמוע עוד על הליכי הגישור באתר הבית שלה.

גם לך יש מחשבות על שינוי? מזמינה אותך לדבר ולהכיר, ללא כל התחייבות